Hoe vindt u de oorzaak van een stroomstoring

Stel u bent net aan het kokkerellen en opeens valt alle stroom uit. Stel u bent aan het klussen in huis en ineens valt alle stroom uit. Op het moment dat er een stroomstoring plaatsvindt, komt dat nooit gelegen en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Bij een stroomuitval is het verstandig om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt weten of er sprake is van een defect apparaat of elektrische aansluiting, is het verstandig om de stekkerproef uit te voeren. Over het algemeen bent u ongeveer 10 minuten bezig met het uitvoeren van de stekkerproef, maar dit kan langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal apparaten dat u heeft.

Als u onzeker bent over uw kennis en vaardigheden, is het verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen. Bedenk wel dat als het probleem te wijten is aan een kapot apparaat, de elektricien hiervoor mogelijk hoge kosten in rekening brengt. Dit omdat de elektricien toch is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Ontdek welk apparaat de stroomstoring veroorzaakt

Haal alle groepen in de meterkast offline of verwijder de zekeringen van de groepen. Haal alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is aangezet voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet voortkomt uit de apparaten, dan zit het in de installatie. In dat geval is het aan te bevelen om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u te verhelpen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1187

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Oplossingen voor overbelasting van de elektriciteit
> Hulp nodig bij het aanleggen van krachtstroom